Viestintävirasto: Seurakuntayhtymä saa pitää vapaa-ajattelija.fi verkkotunnuksen: Tiedote 10.7.2013

Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Tiedote
10.7.2013

Viestintävirasto: Seurakuntayhtymä saa pitää vapaa-ajattelija.fi verkkotunnuksen

Viestintävirasto ei peru Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän varaamaa vapaa-ajattelija.fi verkkotunnusta. Viestintäviraston mukaan seurakuntayhtymällä ei ole vahingoittamispyrkimystä, vaikka verkkotunnus on lähes identtinen vapaa-ajattelijoiden käyttämän vapaa-ajattelijat.fi:n kanssa. Vapaa-ajattelijat ovat pettyneitä viestintäviraston päätökseen.

- Eroakirkosta.fi -palvelu on ajanut evankelis-luterilaisen kirkon taloudelliseen ahdinkoon. On ymmärrettävää, että kirkko pyrkii vaikeuttamaan vapaa-ajattelijoiden toimintaa kaikilla mahdollisilla keinoilla. Toinen keino voisi olla, että kirkko itsekin ymmärtäisi, että suomalainen valtionkirkkojärjestelmä on vanhanaikainen ja Euroopassa varsin suuri kummajainen, mutta harva luopuu saavutetuista eduista ilman tappelua, toteaa vapaa-ajattelijoiden puheenjohtaja Petri Karisma.

Vapaa-ajattelijain Liitto ry harkitsee asian viemistä hallinto-oikeuteen.

Suomen valtion tulisi siirtyä kohti tunnustuksettomuutta. Tunnustukseton valtio kohtelee kaikkia uskontoja ja vakaumuksia yhdenvertaisesti eikä ota kantaa minkään uskonnon tai vakaumuksen puolesta tai sitä vastaan. Uskonto ja vakaumus ovat yksityisasioita, eikä henkilöä pidä pakottaa ilmaisemaan uskontoaan tai vakaumustaan. Tunnustukseton valtio turvaa jokaisen perus- ja ihmisoikeudet, jotka nojaavat perustuslakiin ja kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin.

LISÄTIETOJA:

Petri Karisma
040 748 9532